Δυόσμος , πως να τον καλλιεργήσεις για να τον έχεις φρέσκο στη μαγειρική σου.

Δυόσμος , πως να τον καλλιεργήσεις για να τον έχεις φρέσκο στη μαγειρική σου.
O δυόσμος είναι το πιο δημοφιλές αρωματικό φυτό της Μεσογείου. Πρόκειται για ένα είδος μέντας που χρησιμοποιείται, κυρίως, για αρωματισμό σε φαγητά και ποτά, καθώς και ως θεραπευτικό βότανο για τόνωση και για το στομάχι. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην καλλιέργεια του, χρειάζεται αρκετό νεράκι και καλή αποστράγγιση. Τον χρησιμοποιούμε φρέσκο στην μαγειρική μας. Προτιμάμε να κόβουμε τις φρέσκες κορυφές του κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην αρχαιότητα πριν στρώσουν τραπέζι για φαγητό, το αρωμάτιζαν τρίβοντας στην πάνω επιφάνειά του φυλλαράκια δυόσμου και μετά κάθονταν να γευματίσουν. Το γλυκό άρωμα του δυόσμου δημιουργούσε κλίμα ευφορία και διέγειρε το πεπτικό σύστημα.
← Προηγούμενο Επόμενο →