Συμβουλές

 1. All in one Terrarium

  All in one Terrarium

  Το τεράριουμ είναι ένα μικρό οικοσύστημα παχύφυτων μέσα σε μία γυάλα, το οποίο έχει το δικό του μικροκλίμα. Μπορείς τώρα με το έτοιμο κιτ μας να φτιάξεις το δικό σου. Τα βήματα είναι τα εξής: 1. Βάλε στον πάτο της γυάλας το χοντρό χαλίκι. 2. Στη συνέχεια πρόσθεσε τον άνθρακα ( ο άνθρακας θα λειτουργήσει στο μέλλον σαν φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού ). 3. Πρόσθεσε χώμα. 4. Φύτεψε φυτά κατάλληλα για τεράριουμ. Τέτοια είναι τα μικρόφυτα όπως κισσός, πιλέες κτλ. 5. Πρόσθεσε κι άλλο χώμα. 6. Βάλε τις διακοσμητικές ψηφίδες απο πάνω. 7. Πότισε. 8. Άφησε το καπάκι ανοιχτό για 7 ημέρες. ( έλεγχε την υγρασία και κάνε κατάλληλα ποτίσματα). 9. Βάλε το καπάκι μισάνοιχτο για άλλες 7 ημέρες. ( έλεγχε την υγρασία και κάνε κατάλληλα ποτίσματα). 10. Κλείσε το καπάκι και παρατήρησε το μικροσύστημα να λειτουργεί σωστά. 11. Κάθε τόσο μπορείς να ανοίγεις το καπάκι για καλύτερο αερισμό. Η θέση του δοχείου χρειάζεται να είναι σε φωτεινό σημείο, αλλά να μην είναι απευθείας εκτεθειμένο στον ήλιο. Τα φυ

  Περισσότερα »
 2. Δυόσμος , πως να τον καλλιεργήσεις για να τον έχεις φρέσκο στη μαγειρική σου.

  Δυόσμος , πως να τον καλλιεργήσεις για να τον έχεις φρέσκο στη μαγειρική σου.

  O δυόσμος είναι το πιο δημοφιλές αρωματικό φυτό της Μεσογείου. Πρόκειται για ένα είδος μέντας που χρησιμοποιείται, κυρίως, για αρωματισμό σε φαγητά και ποτά, καθώς και ως θεραπευτικό βότανο για τόνωση και για το στομάχι. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην καλλιέργεια του, χρειάζεται αρκετό νεράκι και καλή αποστράγγιση. Τον χρησιμοποιούμε φρέσκο στην μαγειρική μας. Προτιμάμε να κόβουμε τις φρέσκες κορυφές του κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην αρχαιότητα πριν στρώσουν τραπέζι για φαγητό, το αρωμάτιζαν τρίβοντας στην πάνω επιφάνειά του φυλλαράκια δυόσμου και μετά κάθονταν να γευματίσουν. Το γλυκό άρωμα του δυόσμου δημιουργούσε κλίμα ευφορία και διέγειρε το πεπτικό σύστημα.

  Περισσότερα »
 3. Πως να συνδυάσεις τα αρωματικά σε ζαρντινιέρα

  Πως να συνδυάσεις τα αρωματικά σε ζαρντινιέρα

  Όταν συνδυάζουμε τα αρωματικά μεταξύ τους πρέπει να προσέξουμε ποια ταιριάζουν να είναι δίπλα.Για παράδειγμα ο δυόσμος και η μέντα μπορούν να φυτευτούν μαζί γιατί αρέσει και στα δύο μια πιο ημισκιερή θέση και γενικά χρειάζονται αρκετά συχνά πότισμα. Σε αντίθεση με το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο και το θυμάρι που θέλουν αρκετό ήλιο και αραιά ποτίσματα.

  Περισσότερα »
 4. Φυτά που αντέχουν την ξηρασία

  Φυτά που αντέχουν την ξηρασία

  Υπάρχουν φυτά που μπορούν να μείνουν απότιστα ακόμα και ένα μήνα; Ναι! Η αλόη είναι ένα φυτό που αποθηκεύει νερό στα φύλλα της και αντέχει την ξηρασία για πολύ καιρό. Οι κάκτοι και αυτοί αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους για τις δύσκολες μέρες. Επίσης από εσωτερικού χώρου φυτά επιλέξτε σανσιβέρια και ζάμια. Δύο φυτά με μεγάλες αντοχές στη ξηρασία.

  Περισσότερα »
 5. Πώς να διώξετε μακριά τα κουνούπια για να απολαύσετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας 

  Πώς να διώξετε μακριά τα κουνούπια για να απολαύσετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας 

  Υπάρχει λύση.. Επιλέξτε φυτά που με το άρωμα τους καταστέλλουν τις πτήσεις των ανεπιθύμητων εντόμων.

  1. Λεβάντα , το πυκνό άρωμα της εμποδίζει τα κουνούπια να σας εντοπίσουν

  2. Αρμπαρόριζα : Έχει άρωμα που μοιάζει με τη σιτρονέλα και βοηθάει πολύ

  3. Βασιλικός : Γνωστός από τα παλιά χρόνια για τις εντομοαπωθητικές του ιδιότητες.

  Περισσότερα »
 6. Πώς να συντηρήσετε τα κομμένα λουλούδια στο βάζο σας περισσότερο

  Πώς να συντηρήσετε τα κομμένα λουλούδια στο βάζο σας περισσότερο

  Αρχικά καθαρίζουμε το βάζο μας χρησιμοποιώντας λίγη χλωρίνη ή ξύδι για απολύμανση από μύκητες και μικρόβια. Το γεμίζουμε με νερό μέχρι επάνω. Μην ξεχνάτε ότι τα λουλούδια πίνουν νερό και από τα πλάγια..  όχι μόνο από το κάτω μέρος των βλαστών τους.

  Προσθέτουμε μισή σταγόνα χλωρίνη ή ξύδι στο νερό και ανακατεύουμε καλά.

  Περισσότερα »
 7. Πώς συντηρούμε τις ορχιδέες

  Πώς συντηρούμε τις ορχιδέες

  Οι ορχιδέες πρέπει να ποτίζονται κάθε 7-10 ημέρες ή όποτε νιώσουμε ότι το χώμα τους είναι στεγνό. Αν οι ρίζες τους είναι συνέχεια υγρές τότε μπορεί να σαπίσουν. Δεν τους αρέσει να κάθονται σε λιμνάζοντα νερά.

  Αν τα φύλλα τους γίνουν κίτρινα τις υπερποτίζετε. Αν δείτε τα φύλλα και τις ρίζες να συρρικνώνονται τις ποτίζετε λίγο, θέλουν κι άλλο.

  Περισσότερα »